Voda će na Lušticu privući i investitore

News and Events in Herceg Novi and Boka.

Voda će na Lušticu privući i investitore

Postby pero » Sat Nov 28, 2020 11:57 pm

HERCEG NOVI: Završen glavni projekat vodosnabdijevanja poluostrva

Očekujemo da do kraja godine bude raspisan tender za izbor izvođača za prvu fazu vodovoda od Pristana do Rosa i kompleksa Nord Star. U toku je izrada glavnog projekta saobraćajnica na poluostrvu – kaže direktor Agencije za izgradnju Boro Lučić

hn-rose-voda.jpg
hn-rose-voda.jpg (109.7 KiB) Viewed 120819 times


Poluostrvo Luštica na kome se grade ili su u planu veliki turistički kompleksi u doglednom periodu trebalo bi da riješi i problem snabdijevanja vodom. Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog završila je glavni projekat snabdijevanja vodom poluostrva i okončana je njegova revizija.

Po planu koji su imali sa Vladom i investitorima, direktor Agencije Boro Lučić, očekuje da će do kraja godine biti raspisan tender za izbor izvođača za prvu fazu od Pristana do Rosa i kompleksa Nord Star.

PROJEKAT
Riječ je o najznačajnijem projektu koji se na Luštici realizuje u posljednjih 50 godina.

- Projektom je obuhvaćena cjelokupna vodovodna infrastruktura, cjevovod, tankovi, pumpne stanice. Imali smo kompleksan posao da uradimo i da projekat prilagodimo dvjema različitim situacijama i dobijemo sistem koji će zadovoljiti i situaciju kada su na Luštici samo mještani i kada se broj stanovnika poveća tokom sezone – kazao je Lučić.

Naredne godine, tokom izgradnje, navodi Lučić, Agencija će biti spremna da se raspiše i tender za izgradnju druge faze, što podrazumijeva spajanje svih sela sa glavnim cjevovodom i tankovima a onda će preostati izgradnja sekundarne mreže.

SAOBRAĆAJ
Lučić kaže i da je u toku izrada glavnog projekta saobraćajnica na Luštici.

- Malo se kasnilo sa projektom jer je na dijelu koji pripada tivatskoj opštini morala da se mijenja trasa. Napredujemo dosta dobro i očekujemo da ćemo u narednih dva, tri mjeseca završiti glavni projekat novog puta na Luštici. Trenutno saniramo postojeće saobraćajnice a sa novom koja je u planu da se gradi, imaćemo bolji pristup i saobraćajnu komunikaciju na Luštici. U PUP-u Opštine planirana je trajektna veza na relaciji Zelenika – Rose. Vidjećemo da li će biti uslova i da se to realizuje. Sve to, uz projekat izgradnje kanalizacione mreže, čija je izrada idejnog rješenja u toku, doprinijeće razvoju Luštice u narednim godinama – zaključio je Lučić.

<Pobjeda>
pero
 
Posts: 58
Joined: Sun Mar 04, 2012 9:17 am

Return to Herceg Novi News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron