Otvorena adaptirana novska pijaca

News and Events in Herceg Novi and Boka.

Otvorena adaptirana novska pijaca

Postby pero » Sun Nov 29, 2020 12:05 am

Adaptirana, uređena glavna novska pijaca od jutros ponovo radi. Njena vrata kupcima su simbolično otvorili zakupci tezgi, koji nisu krili zadovoljstvo zbog poboljšanja uslova za rad i ljepšeg izgleda ove pijace u srcu grada.

hn-pijaca.jpg
hn-pijaca.jpg (101.7 KiB) Viewed 120649 times

Pijacu su jutros posjetili i predstavnici Opštine Herceg Novi, koji su obišli cijeli prostor i razgovarali sa zakupcima.

- Rekonstrukcijom je Herceg Novi dobio jednu od najljepših pijaca u Crnoj Gori. Drago mi je što će prodavci i Novljani imati daleko bolje uslove za rad i kupovinu nego što je to bilo u prethodnom periodu. U razgovoru s njima vidim da su zadovoljni adaptacijom - istakao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Katić je najavio i da bi u narednih petnaestak dana na obližnjem objektu trebalo da bude postavljena spomen-ploča Zulfikaru Zuku Džumhuru, u znak sjećanja na ovog umjetnika koji je volio Herceg Novi i veliki dio svog vremena provodio upravo na tom mjestu u blizini pijace.

- Mislim da je pijaca srce jednog grada i vjerujem da će zakupci biti zadovoljniji,a građani i turisti zaista uživati da dođu i trguju ovdje. Dobili smo i jedan prostor na kojem imamo mogućnost organizacije bazara i drugih sličnih manifestacija - kazao je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.

Čelnici Opštine izrazili su zahvalnost upravi i zaposlenima u preduzeću „Komunalno stambeno“, koji su na predan i kvalitetan način završili ovu, drugu fazu adaptacije gradske pijace, a u protekloj godini uredili i pijacu u Igalu. Takođe, pohvalili su preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ koje je dalo svoj puni doprinos ovom projektu.

- Vidite i sami, mnogo je ljepše, preglednije. Ja se iskreno nadam da će i zakupci i potrošači biti zadovoljni i da će znati da cijene ovo što su dobili - kazala je Ljiljana Bojanić u ime „Komunalno stambenog“ preduzeća. Ona je dodala da je u planu nastavak aktivnosti na uređenju gradske pijace, što će učiniti da njen novi, ljepši izgled još više dođe do izražaja.

Građani na novskoj pijaci mogu trgovati kod 36 zakupaca, s tim da će taj broj pazarnim danima biti i veći.

- Onim što je trenutna ponuda na ovoj pijaci oduševljeni su i potrošači i prodavci, a i sami građani. S obzirom na uložena sredstva koja nisu mala, mislim da smo postigli trenutni maksimum, a i dalje ćemo nastaviti sa akcijama uređenja nekih detalja i dorađivanjem poslovnih prostora u našem vlasništvu koji će poslije ići u zakup - rekao je šef pijace, Ilija Bačanović.

Imajući u vidu da je postavljena nova rasvjeta, sada će na pijaci biti moguć i rad noću, napominje Bačanović. U „Komunalno stambenom“ planiraju da ta mogućnost bude iskorišćena kroz organizaciju bazara, sajmova, izložbi i drugih sličnih dešavanja nakon radnog vremena, na zadovoljstvo svih građana Novog.

Uređenje pijace u centru Herceg Novog podrazumijevalo je kompletnu adaptaciju i prilagođavanje svim uslovima po sistemu HACCP standarda.

hn-pijaca2.jpg
hn-pijaca2.jpg (97 KiB) Viewed 120649 times


Tokom proteklih mjesec dana na gradskoj pijaci su sanirani vodovodna i kanalizaciona mreža, elektro instalacije i atmosferska kanalizacija, uređene su fasade u zoni prizemlja, postavljena nova oprema i urađena reorganizacija prostora. Stare i dotrajale tezge zamijenjene su novim, jednoobraznim brendiranim štandovima koji su natkriveni i postavljena je rasvjeta čime je omogućen rad noću.

Preuređeni su prostori za prodaju mliječnih proizvoda i zanatske djelatnosti, kao i sanitarni čvor. Ovoj fazi adaptacije prethodilo je uređenje ribarnice, koja sada ima nove instalacije, opremu, rashladne komore, vitrine i biodrobilicu.

Kako je ranije najavljeno iz „Komunalno stambenog“, u trećoj fazi adaptacije gradske pijace u Herceg Novom, koja će biti završena u narednih 20 dana, predviđena je zamjena fasadne stolarije na poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Opštine i postavka novog mobilijara na otvorenim prostorima pijace.

<Pobjeda>
pero
 
Posts: 58
Joined: Sun Mar 04, 2012 9:17 am

Return to Herceg Novi News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron