Praznik mimoze 2021

News and Events in Herceg Novi and Boka.

Praznik mimoze 2021

Postby pero » Sun Jan 31, 2021 12:33 am

HN-Mimoza2021.jpg
HN-Mimoza2021.jpg (67.77 KiB) Viewed 120036 times


Tradicija Praznika mimoze neće biti prekinuta ove godine, pa će 52. izdanje ove pučke fešte biti upriličeno od polovine februara do polovine marta u smanjenom obimu i lokalnim okvirima. Programi će biti značajno drugačiji u odnosu na one koje smo navikli, dio prezentovan onlajn, potvrđeno je Radiju Jadran u hercegnovskoj lokalnoj upravi.

Predstavnici Opštine, JUK Herceg Fest i Turističke organizacije Herceg Novi su se u proteklom periodu više puta sastali kako bi razmotrili mogućnosti za organizaciju 52. Praznika mimoze, kao i brojne ideje o programima koji mogu biti upriličeni uz puno poštovanje važećih epidemioloških mjer

- Dogovoreno je da će ovogodišnji festival biti održan u smanjenom obimu i lokalnim okvirima, te da će programi biti značajno drugačiji nego što smo navikli, ali tradicija neće biti prekinuta - uvjeravaju iz lokalne uprave.

Centralni događaji Praznika mimoze već decenijama su svečanosti na ulicama Herceg Novog, fešte duž rivijere, te u gradskim hotelima koje okupljaju na hiljade posjetilaca.

- Nažalost, ove godine zbog zaštite zdravlja građana i suzbijanja širenja korona virusa neće biti moguća organizacija masovnih okupljanja, koncerata, pučkih fešti i tome slično. Ipak, organizatori su uspjeli da osmisle kulturne, zabavne i sportske programe čije održavanje je moguće i u ovoj situaciji, a od kojih će neki biti organizovani online pa tako i dostupni široj publici - navode u Opštini.

Koronavirus je prošle godine uslovio otkazivanje završnih manifestacija kojima je trebalo da bude zatvoreno 51. izdanje “Mimoze”. Novljani i gosti ostali su uskraćeni za nekoliko događaja koje okupe najveći broj posjetilaca: spaljivanje karnevala, Trka karića, Dječija cvijetna povorka, karnevalska povorka sa gostujućim karnevalskim grupama iz regiona, kao i završni koncert na kojem je trebalo da nastupi Željko Joksimović.

Upitani kakve su obaveze učesnika programa kojima je nastup prošle godine, prema nezvaničnim saznanjima, plaćen unaprijed, pa odložen zbog zabrane okupljanja, te koliko je takvih učesnika iz lokalne uprave su rekli da je ostao ugovoren, a nerealizovan nastup Željka Joksimovića, ne potvrđujući niti demantujući da li mu je nastup avansno plaćen.

U svakom slučaju, koncert će biti održan kada se za to steknu uslovi.

<Pobjeda>
pero
 
Posts: 58
Joined: Sun Mar 04, 2012 9:17 am

Return to Herceg Novi News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron