Novi muzički festival "HYPE" ovog ljeta u Herceg Novom

News and Events in Herceg Novi and Boka.

Novi muzički festival "HYPE" ovog ljeta u Herceg Novom

Postby pero » Thu Mar 10, 2022 10:01 pm

Novi muzički festival “HYPE” biće održan u Herceg Novom od 19. do 21. avgusta i kako najavljuju organizatori, već u premijernoj godini okupiće elitu regionalne muzičke scene.
Oni su kazali da će na bini HYPE-a trodnevni lajnap predvoditi Džiboni, Bajaga i instruktori i Dr Nele Karajlić, "koji će napraviti savršenu ljetnju atmosferu na obali Bokokotorskog zaliva".

- Park Igalo (park Titove vile) je na samoj obali mora pa će svi posjetioci festivala imati jedinstvenu priliku da uživaju u najboljem zvuku i mirisu mora u istom trenutku. Prvi dan festivala, ljubitelji starog dobrog rock-a imaće priliku da čuju Dr Neleta Karajlića, pionira sarajevskog Novog primitivizma, poznatog po bezvremenskim hitovima poput "Bos ili hadžija" i "Nedelja kad je otiš'o Hase" - najavljuju organizatori.

Društvo Neletu će praviti pank bendovi Hladno pivo i Brkovi, koji će se potruditi da atmosfera već na početku festivala dostigne maksimum.

Nakon tvrđeg zvuka prvog dana, u subotu 20. avgusta nas očekuju laganiji ljetni tonovi, a kako kažu organizatori, veče će početi legendarnim splitskim rep-rok bendom The Beat Fleet (TBF) i njihovim "Veseljkom".

Logičan slijed događaja je, kažu organizatori, nastup domaće, bokeške, rep grupe Who See - kako bi provjerili gdje se kupaš i školjke skupljaš.

Kazali su da je za završetak večeri planiran jedan od najpopularnijih bendova regiona - Bajaga i instruktori, a za kraj ostavljen spektakl - Dubrovačka senzacija Silente, "koji nakon osvojene Cesarice, dolaze u Herceg Novi da nas poljube za kraj i udare tercu na tišinu".

Prema riječima organizatora, njih će na pjeni od mora naslijediti legenda alternativne pop-rok scene - Urban&4.

I finalu prvog HYPE festivala, nas očekuje nastup Zlatana Stipišića, poznatijeg kao Džibonija.

- Nakon dužeg perioda, omiljeni mediteranski izvođač se vraća u Herceg Novi, da svojim evergrinovima raspameti festivalsku publiku. Slušaćemo “Libar”, “Posoljeni zrak” i “Lažu fotografije” do kasno u noć.. - kazali su organizatori festivala.

Paketi ulaznica su već u prodaji.
pero
 
Posts: 58
Joined: Sun Mar 04, 2012 9:17 am

Return to Herceg Novi News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron