Herceg Novi će dobiti novu autobusku stanicu i šetalište

News and Events in Herceg Novi and Boka.

Herceg Novi će dobiti novu autobusku stanicu i šetalište

Postby pero » Fri Jun 17, 2022 11:23 pm

Dugoočekivani projekti u Herceg Novom konačno će biti finalizovani
Opština Herceg Novi će raspisati tendere za izbor izvođača radova na dva značajna kapitalna projekta, izgradnju autobuske stanice i uređenje šetališta u Igalu, od vile “Galeb” do Titove vile.

Kako je saopšteno, predsjednik Opštine Stevan Katić i direktor Uprave javnih radova Boro Lučić potpisali su ugovore kojima je lokalna uprava obavezana da za ta dva projekta pripremi dokumentaciju, sprovede tendere i potom zaključi ugovor sa izvođačem radova i stručnim nadzorom.
”Izrada ta dva projekta je pri kraju i očekujemo da u narednih petnaestak, dvadeset dana bude završena. Nakon toga će naša Služba za javne nabavke raspisati ta dva tenderska postupka, kako bi tokom ljetnje turističke sezone imali mogućnost da se prijave svi zainteresovani izvođači. Na jesen, odnosno od kraja septembra ili početka oktobra, očekujemo da počnu radovi na ova dva kapitalna projekta za opštinu Herceg Novi”, kazao je Katić.

Riječ je, kako su saopštili iz Opštine, o dugo očekivanim projektima koji su među najznačajnijim infrastrukturnim ulaganjima planiranim u Herceg Novom iz kapitalnog budžeta države, a preko Uprave javnih radova.

”Autobuska stanica je procijenjena na oko 3,5 miliona, a šetalište skoro četiri miliona, tako da su to zaista dva kapitalna projekta. Pored njih, mi smo prije neki dan raspisali i tender za sanaciju krova fiskulturne sale školskog centra ‘Ivan Goran Kovačić’, očekujemo sjutra raspisivanje tendera za sanaciju osnovne škole u Sutorini, a počinju radovi na izgradnji pasarele u Bijeloj”, kazao je Lučić.

Ovo je period velikih ulaganja u Herceg Novi od strane države, istakao je Lučić, dodajući da je u toku i potpisivanje ugovora po pojedinim tenderima, kao što su pristupna saobraćajnica za autobusku stanicu i put na Luštici, a uslijediće i za rekonstukciju bazena.
pero
 
Posts: 58
Joined: Sun Mar 04, 2012 9:17 am

Return to Herceg Novi News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron